Rasvapüüdur

Teenused //

Rasvapüüdur

Rasvapüüdur on seade, mis on loodud reovees sisalduvate rasvade, õlide ja toidujääkide eraldamiseks enne vee jõudmist kanalisatsiooni või reoveepuhastisse. Selliseid seadmeid kasutatakse peamiselt toitlustusettevõtetes (restoranid, kohvikud, suured köögid, lihatöötlemisettevõtted jne),

kus reovees leidub märkimisväärses koguses orgaanilisi jääke ja rasva. Rasvapüüduri regulaarne puhastamine on hädavajalik selle toimivuse säilitamiseks,
kanalisatsiooni ummistuste vältimiseks ja keskkonnanõuete täitmiseks.

Küsi Hinda Siit
+372 55 14 472

Mis on rasvapüüdur ja kuidas see töötab?

Rasvapüüdur on tavaliselt mahuti, kuhu suunatakse reovesi enne selle jõudmist üldisesse kanalisatsioonisüsteemi. Vees olevad rasvad ja õlid on veest kergemad, mistõttu need tõusevad pinnale, samal ajal kui tahked toidujäägid settivad põhja. Keskele jääb veekiht, mis suunatakse edasi kanalisatsiooni. Aja jooksul
kogunevad ülemisse ja alumisse kihti märkimisväärsed jääkide kogused, mis tuleb eemaldada, et rasvapüüdur saaks oma tööd efektiivselt jätkata.

Miks on puhastamine oluline?

Rasvapüüduri puhastamise regulaarsus mõjutab otseselt selle tõhusust ja seadme eluea pikkust. Kui rasvakiht muutub liiga paksuks, võib see sattuda edasi kanalisatsiooni, põhjustades:

  • Ummistusi torustikes
  • Ebameeldivat lõhna
  • Tööseisakuid ja vajadust erakorraliseks hoolduseks
  • Keskkonnareostust ja võimalikke trahve

Lisaks võib seadme ületäitumine kahjustada siseseadmeid ja filtreid, mille väljavahetamine on kulukas.

Puhastusprotsess

Rasvapüüduri puhastamine hõlmab järgmisi etappe:

Ettevalmistus

Tööd tehakse tavaliselt väljaspool aktiivse tööaja tundi, et mitte häirida ettevõtte igapäevast
tegevust. Puhastamiseks kasutatakse tihti spetsialiseeritud ettevõtte teenuseid.

Sisu eemaldamine

Rasvakihi ja sette eemaldamine toimub kas käsitsi (väiksemate püüdurite puhul) või
vaakumautoga. Eemaldatakse nii pinnale kogunenud rasv kui ka põhjas olevad tahked osakesed.

Põhjalik pesu

Mahuti ja siseseadmed (nt vaheseinad) pestakse surveveega, eemaldades kinni jäänud jäägid ja rasvakihi.

Kontroll ja hooldus

Tehakse visuaalne kontroll võimalike kahjustuste või kulumismärkide suhtes. Vajadusel
vahetatakse tihendid, puhastatakse filtrid ja kontrollitakse lõhna- või rasvalukud.

Dokumenteerimine ja taaskasutuse ettevalmistus

Jäätmed kogutakse vastavalt jäätmenõuetele ja suunatakse töötlemisse. Töö registreeritakse puhastusprotokollis, mis võib olla vajalik keskkonnainspektsioonile esitamiseks.

Puhastamise sagedus
Rasvapüüduri puhastamise sagedus sõltub selle suurusest, ettevõtte töökoormusest ja kohalikest nõuetest. Üldjuhul soovitatakse seda teha vähemalt kord kuus, kuid aktiivselt töötavates köökides võib see olla vajalik ka sagedamini (nt kord nädalas).

Kokkuvõte
Rasvapüüduri regulaarne puhastamine on hädavajalik samm toimiva ja keskkonnasõbraliku töökorralduse tagamiseks igas toitlustus- või toiduainetööstusettevõttes. See aitab vältida torustike ummistusi, ebameeldivaid lõhnu ja seadmerikkeid, tagades samal ajal vastavuse keskkonnanõuetele. Korralikult hooldatud rasvapüüdur tagab sujuva tööprotsessi ja aitab ennetada suuremaid kulusid tulevikus

Küsi Hinda Siit
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.